Michel werd geboren te Tienen (in 1942), maar verbleef meer dan 35 jaar in Limburg.
Wie vertrouwd is met het vrijetijdstheater kent hem ongetwijfeld als acteur en regisseur bij Het Hasselts Toneel en ’t Schuurtje waar hij jaren actief is.

Zoals zovelen speelde hij als teenager in het schooltheater van het K.A.T., maar stapte reeds vlug over naar Toneelkring Volharding Tienen, waar hij dank zij de vereniging toneelschool liep onder leiding van Frans Rogge (NTG-BRT)

Na zijn aanstelling als leraar in het Genkse vond hij als vanzelfsprekend ‘De Ware Vrienden Climax’ om zijn artistieke hobby verder te beoefenen. De overgang naar ‘Het Hasselts Toneel’ was een logische keuze. Even na de oprichting werd hij als medewerker uitgenodigd bij ’t Schuurtje ‘Eenhoorn’, waardoor hij op meerdere fronten actief werd.

Zijn regisseursopleiding volgde hij bij het Interfederaal Centrum Voor Amateurkunsten.
Hij profileerde zich dan verder als regisseur bij diverse toneelgroepen in Brabant en Limburg.

Ondertussen speelde of regisseerde hij een honderdtal stukken, teveel om op te noemen.

Recent werk:
Au Bouillon Belge, Mooi Weer Vandaag (regie voor het jubileumlandjuweel), De Logé, Vlinders zijn vrij, De Feeks wordt getemd, Op Schrijversvoeten, De Bende van Nijvel, De bloemen- de vogels- de gruwel, De Nacht van de Alligators, Eén vloog over het koekoeksnest, Dokter tegen wil en dank, Een vlo in het oor, Geruchten, Maribel, Een Wereld Van Woorden…

Ondertussen reisde hij door Vlaanderen en Nederland met ‘De Buitenwippers’ (acteur) en was zijn productie van ‘De IJzervreters’ (regie) in zowat gans Limburg te zien.

Michel overleed in Tienen op 20 november 2009.

 

Deze regisseur nam de regie op zich tijdens de volgende producties van het Tiens Trac Theater:
Hotel op stelten (Komedie | 2007)
Geruchten (Komedie | 2001)
Dokter tegen wil en dank (Blijspel | 2000)
Een vlo in het oor (Blijspel | 1999)