Pol is geboren op 04/11/57 te Gent, gehuwd, vader van vier kinderen en beroepshalve Preventieadviseur.
Hij is actief in toneelkring “Levet Scone”, Wilsele (Leuven), van ’80 tot ’90 als acteur, van ’90 tot op heden als regisseur in eigen kring en in diverse kringen in en rond het Leuvense en was voorzitter van Levet Scone van 2003 tot 2012.

Als acteur stak hij veel op van de verschillende regisseurs die in zijn kring de revue passeerden en leerde hij ook heel wat toneelstukken kennen door ze zelf te spelen of te zien bij andere kringen in amateur -of beroepstheater.

Hij volgde een aantal kleinere opleidingen tot regisseur, bij diverse federaties die nu samen “Opendoek” vormen en is met het idee beginnen te spelen om zelf een stuk te schrijven omdat hij als regisseur van het kindertoneel op zoek was naar een degelijk stuk voor kinderen, wat niet altijd zo evident was en is.

In ’98 volgde hij dan een jaar opleiding “Toneel schrijven” bij Ed Vanderweyden, zelf toneelauteur en ook Script Editor bij de VRT voor verschillende feuilletons, zoals “Windkracht Tien”, “Heterdaad”, “Flikken”, “Stille Waters”, “Salamander”, “In Vlaamse velden” e.a.).

Tijdens die opleiding bleek dat het genre “Intrigekomedie” hem erg goed lag en zijn eerste werk, tevens zijn “examen”stuk “Comme chez Swa” is dan ook een intrigekomedie geworden. “Comme chez Swa” is een technisch heel sterk toneelstuk geworden dat alle ingrediënten van een goede komedie bevat. Dat wordt bewezen door het feit dat het, ondertussen 15 jaar na publicatie, reeds door een honderdtal kringen over heel Vlaanderen werd gebracht.

Met “Het Woeste Woud” en “Het Oneindige Verhaal” , een toneelbewerking van het boek van Michael Ende, schreef hij twee toneelstukken voor kindertoneel, wat zijn aanvankelijk opzet was, maar zijn voorliefde blijft toch uitgaan naar de intrigekomedie.

Volgende stukken staan ondertussen op zijn palmares: “Vier op een rij” (ook gespeeld onder de titel “Handen omhoog”), “Kuuroord Fontina”, “Per(r)ongeluk”, “De zevende zonde”, “Martha en Mathilda” (in 2013 het meest gespeelde toneelstuk in Vlaanderen), “O(p)paal”, Wanda’s bonte was” en “Te laat”.
Zoals mag blijken schrijft Pol gemiddeld maar één stuk om de één à twee jaar, wat niet echt veel is. Maar door een heel druk bestaan en het feit dat hij “kwaliteit” wil brengen, wat de nodige tijd vergt, is het schrijven van meer stukken voorlopig niet haalbaar.
 
Met meer dan 50 toneelkringen per seizoen die een van zijn toneelstukken spelen is Pol momenteel  de meest gespeelde toneelauteur in het amateurtheater in Vlaanderen.

Bron: https://www.breakaleg.be/index.php/pol-bio

De volgende producties van het Tiens Trac Theater zijn van de hand van deze auteur:
Martha en Mathilda (komedie | 2023)
Kuuroord Fontina (blijspel | 2018)